Abovo Handel en Techniek - Spuiten

Abovo kan uw onderdelen ook laten spuiten.
De leverancier van deze activiteit  beschikt over twee moderne spuitcabines van 16 bij 5 meter en een straalcabine van 8 bij 12 meter, speciaal ingericht voor het grote werk, zoals voor het stralen en spuiten van landbouwwerktuigen, skidframes, bedrijfswagens, aanhangers of containers.

Er wordt gewerkt met de topkwaliteit high solid lakken en lakken op waterbasis van Sikkens, die we zelf mengen in iedere willekeurige kleur door middel van een speciale mengcomputer.

 

Abovo Handel en Techniek - Thermisch verzinken

Thermisch verzinken is een dompelproces, waarbij het vloeibare zink zowel inwendig als uitwendig tot in alle hoeken van de constructie of het onderdeel moet kunnen komen.
De te verzinken voorwerpen gaan in het zinkbad met een temperatuur van ca. 450 °C; in bepaalde gevallen kan dat ca. 550 °C zijn.

Abovo Handel en Techniek - Electrolytisch verzinken

Een goede corrosiebescherming op staal wordt verkregen door electrolytisch verzinken. De corrosiebescherming wordt nog verhoogd door een passivering (chromateren).

Abovo kan dat voor u in de kleuren blank of blauw, zwart, geel en groen laten toepassen. Geel ook in dickschichtuitvoering (RoHS compliant).
De keuze voor één van deze passiveringen is geheel afhankelijk van toepassing van het onderdeel. Het blauw- of geel passiveren is voor een binnen- of buitentoepassing, terwijl zwart passiveren vaak een decoratieve bedekking is. Groen wordt vaak toegepast voor militaire of zware buitentoepassingen

De zinklaagdikte kan aangebracht worden in gemiddelde laagdiktes van 5 tot 25 µ.
Steeds meer eindgebruikers van elektrolytische zinkbedekkingen vragen naar een chroomvrij- of een chroom(VI)-vrije passivering. Dit in verband met van toepassing zijnde Europese regelgeving (RoHS/WEEE/ELV).

Abovo kan al jaren een blauw passivering van driewaardig chroom laten toepassen. Ook het zwart verzinken is CRVI vrij, echter er moet wel een seal toegepast worden die helaas druppelvorming geeft.  Ook is het mogelijk om de onderdelen te voorzien van een chroom(III)- geel passivering.

Abovo Handel en Techniek - Poedercoaten

Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij staal, verzinkt staal en aluminium wordt gecoat in de elke gewenste kleur. Poedercoaten is slag- en slijtvast, kleurrijk en esthetisch en heeft een lange levensduur.

Poedercoaten in combinatie met thermisch verzinken, het zogenaamde duplex-systeem, is de meest duurzame bescherming in de strijd tegen corrosie. Duplex is uitstekend bestand tegen extreme weersinvloeden en resulteert in een levensduur die langer is dan de som van de beschermingsduur van beide systemen afzonderlijk.

Poedercoaten is breed toepasbaar op onder andere balkonhekken, gevelpanelen, deuren en ramen, tuinhekken, afrasteringen, geluidsschermen, straatmeubilair zoals abri’s, fietsenrekken en verkeerslichten. Naast de buitentoepassingen zijn er ook tal van binnentoepassingen. 

Abovo Handel en Techniek - Vernikkelen

Nikkel kent een aantal toepassingsgebieden: 1 daarvan is decoratief en als onderlaag voor chroom, Galvanotechnisch gezien wordt nikkel op twee manieren ingezet, elektrolytisch en autokatalytisch (chemisch nikkel). Elektrolytisch nikkel wordt in hoofdzaak toegepast in de decoratieve markt, daarnaast onder hardchroom met een corrosiewerende betekenis.

De elektrolytische nikkelprocessen zijn in hoofdzaak gebaseerd op een oeroud receptuur, het zogenaamde Wattsnikkel. De hoofdbestanddelen zijn hier nikkelsulfaat, nikkelchloride en boorzuur. Om glans te verkrijgen voegt men hier organische toevoegingen aan toe.

Electrolytisch vernikkelen en verchromen wordt meestal toegepast voor decoratieve doeleinden, maar deze bedekking geeft daarbij natuurlijk ook een corrosiebescherming.

Men spreekt altijd over verchromen maar feitelijk is het de electrolytische nikkellaag die van grote invloed is op het eindresultaat. De laag wordt op gebouwd uit een mat- of (half)glanzende (gele) nikkellaag met daarover heen een hele dunne blauwe chroomlaag. Het chroom is moeilijk bevochtigbaar, daardoor geeft de combinatie van deze lagen een goede corrosiebescherming.

Deze nikkel- chroomlaag kunnen wij laten aanbrengen op staal, koper, messing, RVS en aluminium. Om op stalen onderdelen nog een extra corrosiebescherming te geven kunnen wij voor het vernikkelen vaak eerst een koperlaag aan laten brengen.