Abovo Handel en Techniek - Electrolytisch verzinken

Een goede corrosiebescherming op staal wordt verkregen door electrolytisch verzinken. De corrosiebescherming wordt nog verhoogd door een passivering (chromateren).

Abovo kan dat voor u in de kleuren blank of blauw, zwart, geel en groen laten toepassen. Geel ook in dickschichtuitvoering (RoHS compliant).
De keuze voor één van deze passiveringen is geheel afhankelijk van toepassing van het onderdeel. Het blauw- of geel passiveren is voor een binnen- of buitentoepassing, terwijl zwart passiveren vaak een decoratieve bedekking is. Groen wordt vaak toegepast voor militaire of zware buitentoepassingen

De zinklaagdikte kan aangebracht worden in gemiddelde laagdiktes van 5 tot 25 µ.
Steeds meer eindgebruikers van elektrolytische zinkbedekkingen vragen naar een chroomvrij- of een chroom(VI)-vrije passivering. Dit in verband met van toepassing zijnde Europese regelgeving (RoHS/WEEE/ELV).

Abovo kan al jaren een blauw passivering van driewaardig chroom laten toepassen. Ook het zwart verzinken is CRVI vrij, echter er moet wel een seal toegepast worden die helaas druppelvorming geeft.  Ook is het mogelijk om de onderdelen te voorzien van een chroom(III)- geel passivering.